21 maart 2014

 

Newness neemt deel aan de Werkgroep High Tech Business in Duitsland

iStock 000014977191SmallHet sterke hightech ecosysteem in Nederland heeft een track record in het ontwikkelen van high mix, high complexity en low volume toepassingen. De unieke manier van samenwerken tussen hightech toeleveranciers maakt het ontwikkelen, onderhouden en delen van kennis makkelijker en verhoogt de optimale werking van de hightech waardeketen. Veel expertise is toegankelijk geconcentreerd op een klein gebied. De toeleveranciers blinken uit in complexe technologieën zoals mechatronica, fysica en embedded systemen, gecombineerd met industrieel design, vooral in ultraprecisietoepassingen in diverse marktsegmenten. Dit heeft grote toegevoegde waarde geleverd aan de OEM’s in Nederland. De hightech toeleveranciers kunnen dit track record leveragen om hun potentieel buiten de grenzen te verwezenlijken, door zich verder te oriënteren op internationale kansen voor business. Op deze manier zullen ze waarde creëren voor hun internationale klanten.

High Tech NL en Brainport Industries hebben een initiatief genomen om de krachten te bundelen om deze kansen gezamenlijk aan te pakken. Voor dit doel is een Werkgroep High Tech Business ingericht met de focus op Duitsland. Newness neemt deel aan de Werkgroep en draagt bij aan een strategische aanpak.

De marktsegmenten waarin de hightech toeleveranciers de meeste kansen hebben zijn geïdentificeerd en ook de selectiecriteria voor potentiële klanten zijn gedefinieerd. In deze fase is het belangrijk het inzicht in de Duitse markt te vergroten en het hightech ecosysteem beter te profileren door deelname aan beurzen en conferenties zoals de Hannover Messe en High Tech Systems in Eindhoven. Verder zijn de sterktes in kaart gebracht om het hightech ecosysteem te onderscheiden en de potentiële klanten bewust te maken van deze sterktes.

 

Algemene Voorwaarden           Copyright © All Rights Reserved