iStock 000003459287XSmallAankondiging

Het tweede “Green Transition Event“

Duurzame processen en ketens in Agro & Food


Datum
: 30 oktober 2013 van 17.00 tot 21.00 uur

Locatie: Architectuurpark Makeblijde, Oud Wulfseweg 3, 3992 LT Houten

Green Transition Events gaan over duurzaam ondernemen en het opzetten van een platform voor ondernemers die met groene transities bezig zijn. Na het succes van het eerste event, organiseren we met veel enthousiasme een tweede event.

Het thema ‘duurzame processen en ketens in Agro & Food’ staat deze keer op het programma.

De maatschappelijke wens en de noodzaak om duurzamer te produceren en duurzame producten te leveren in agro en food nemen toe. Met name voor de verhoging van de voedselproductie is het belangrijk dat de industrie op een verantwoordelijke manier omgaat met grondstoffen en milieu. Dat houdt o.a. in vermindering van energieverbruik, emissie en afval, hergebruik van reststromen en gebruik van alternatieve grondstoffen.

Hierbij gaat het niet alleen om het oplossen van bestaande problemen, maar ook om het bedenken van unieke concepten op basis van nieuwe kansen om grotere economische, sociale en ecologische voordelen op lange termijn te ontwikkelen. Waar zijn de ondernemers mee bezig? Welke verrassende nieuwe oplossingen heeft dat al opgeleverd? Dit event gaat over deze vragen.

Drie sprekers uit diverse schakels in de keten gaan hun nieuwe ontwikkelingen presenteren die de deelnemers zullen inspireren en nieuwe ideeën voor duurzame producten, toepassingen, processen en business modellen zullen aanwakkeren.

U bent van harte uitgenodigd voor het tweede Green Transition Event op 30 oktober 2013.

Programma:

17:00 Ontvangst
17:30 Welkom
 

Historisch gewas voor hoogwaardige toepassingen
John van de Wetering – Productontwikkelaar – HempFlax B.V.

De missie van HempFlax is de mens en het milieu te dienen door betaalbare, moderne, natuurlijke hennepproducten voor een duurzame toekomst te leveren. Door herwinbare grondstoffen beschikbaar te stellen kunnen synthetische vezels zoals nylon en plastics worden vervangen.

 

Duurzame waardecreatie in de voedselketen in een circulaire economie
Toine Timmermans – Programmamanager duurzame voedselketens – Wageningen UR

Voedselzekerheid, gezond voedsel en efficiënt gebruik van grondstoffen zijn de thema’s voor de komende jaren. Dit kan door te werken vooral door gezonde en duurzame voedselpatronen te stimuleren. Nieuwe business modellen, ondernemerschap, slimmer innoveren, innovatie in ketenverband en via eigentijdse publiek private samenwerkingsvormen zijn essentieel. In mijn presentatie ga ik in op voorbeeld projecten in partnership met bedrijfsleven.

  Pauze met licht buffet
 

Duurzaam en transparant tussen boer en consument
Peter Kolster – Eigenaar – OKvlees.nl B.V.

OKvlees.nl positioneert zich als innovatieve webwinkel tussen boeren en de consumentenmarkt met een hele korte keten. Uitgangspunten zijn een faire prijs voor de boer, een transparante keten en een hoge kwaliteit. We streven daarbij naar een balans tussen dierwelzijn, boeren en de consument. Deze uitgangspunten, hoge kwaliteit van de producten en de klantvriendelijkheid worden door de klanten gewaardeerd.

  Interactieve sessie met de sprekers over thema’s van de presentaties
  Netwerkborrel
21:00 Einde

Kosten deelname zijn € 50 inclusief licht buffet en drankjes. U kunt zich, liefst voor 16 oktober, aanmelden via deze link: http://mijnevenement.nl/nl/event/49195/green-transition-event-2

Eventuele vragen kunt u richten aan info@triceps.nl

De initiatiefnemers zijn:

Nur America Jan Krediet Rob Savelkoul
Christel Swinkels
 newness jan krediet  triceps 
talent bank

Algemene Voorwaarden           Copyright © All Rights Reserved